Pulled Pork - szarpana wieprzowina

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo smaczny kawał mięcha który rozrywa się na części podczas szarpania widelcem. Takie mięsko idealnie pasuje do ziemniaczków i surówki z kapusty lub do świeżej bułeczki z dodatkiem świeżych warzyw. Tylko trzeba być cierpliwym bo mięsko piecze się kilka godzin u mnie 3, 5 godziny. Gorąco polecam.

  • 3 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg łopatki lub szynki
    3 cebule duże

    Marynata:
    2 łyżki oleju
    2 duże łyżki przyprawy do wieprzowiny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pulled pork - szarpana wieprzowina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myjemy, do miseczki przekładamy olej oraz przyprawę, mieszamy widelcem. Mięso nacieramy marynatą z każdej strony i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Nalewamy wody do wysokości naczynia i układamy pokrojoną w pióra cebulę. Przykrywamy całość folią aluminiową.
  • 2. Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni i pieczemy mięso do miękkości aż samo będzie się rozrywało u mnie piekło się 3,5 godziny. W razie potrzeby dolewać ciepłej wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować