Pulled pork ( Szarpana wieprzowina)

0 (0 ocen)

  • 9 godz.
  • Dla 8 osób

Pulled pork czyli długo pieczona w niskiej temp szarpana wieprzowina. Mięso jest pyszne, tak miękkie że pod naciskiem widelca rozpada się na cienkie włókna.
Wieprzowinę możemy podać na ciepło do obiadu lub przygotować popularną kanapkę.

  • 9 godz.
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 2 kg karkówki wieprzowej
    4 łyżki miodu prawdziwego
    słodka papryka mielona
    ostra papryka mielona
    sól
    pieprz
    Dodatkowo:
    4 marchewki
    2 cebule
    6 łyżek pikantnej musztardy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pulled pork ( szarpana wieprzowina) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć.
    Nasmarować miodem, oprószyć przyprawami.
    Odstawić na dwie godz. do lodówki.
  • 2. Po tym czasie obrane marchewki pokroić w grube plastry , cebulę w piórka.
    Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć musztardę oraz warzywa.
    Na wierzch położyć mięso.
    Naczynie żaroodporne przykryć pokrywą, piec 9 godz w piekarniku nagrzanym do 90 st.
  • 3. W między czasie mięso podlewać parokrotnie wytworzonym, musztardowym sosem.
    Gotową karkówkę poszarpać widelcem.
  • 4. Podawać na ciepło jako dodatek do obiadu lub na zimno z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Karkówka wieprzowa Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować