Pulled pork czyli długo pieczona w niskiej temp szarpana wieprzowina. Mięso jest pyszne, tak miękkie że pod naciskiem widelca rozpada się na cienkie włókna.
Wieprzowinę możemy podać na ciepło do obiadu lub przygotować popularną kanapkę.
Pulled pork ( szarpana wieprzowina) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć.
Nasmarować miodem, oprószyć przyprawami.
Odstawić na dwie godz. do lodówki.
2.Po tym czasie obrane marchewki pokroić w grube plastry , cebulę w piórka.
Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć musztardę oraz warzywa.
Na wierzch położyć mięso.
Naczynie żaroodporne przykryć pokrywą, piec 9 godz w piekarniku nagrzanym do 90 st.
3.W między czasie mięso podlewać parokrotnie wytworzonym, musztardowym sosem.
Gotową karkówkę poszarpać widelcem.
4.Podawać na ciepło jako dodatek do obiadu lub na zimno z pieczywem.
Komentarze