Pulchny piernik z połówkami jabłek

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

To ciasto zrobi każdy , wykonanie to kilka chwil , a radość ogromna gdy w locie znika z talerzy .

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto :
    2 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka cukru
    1 szklanka oleju
    1 szklanka mleka
    2 łyżki musu jabłkowego lub prażonych jabłek
    1 jajko
    1 łyżka kakao
    1 łyżka przyprawy do piernika
    1 łyżeczka sody
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    skórka otarta z 1/2 cytryny
    Dodatkowo:
    6 średnich jabłek
    sok z 1 cytryny
    cukier puder do posypania
    blaszka wyłożona papierem do pieczenia 25 cm . x 30 cm .
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Piernik Desery

Pulchny piernik z połówkami jabłek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pulchny piernik z połówkami jabłek 1. Jabłka obieram ze skórki , kroję na pół , wykrawam środki , smaruję sokiem z cytryny . Składniki ciasta umieszczam w misce , miksuję mikserem do uzyskania jednolitej masy . Pół masy wylewam na blaszkę , układam połówki jabłek jedną koło drugiej , zalewam pozostałą masą . Ciasto piekę godzinę w temperaturze 180 stopni . Jeszcze ciepłe ciasto posypuję cukrem pudrem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (164 ocen)

Zdobywca nagrody

jabłecznik z połowkami jabłek

To może cię zainteresować