Pulchne twarogowe placuszki z jagodowym sosem

0 (0 ocen)

Pulchne twarogowe placuszki z jagodowym sosem

Składniki:

  • Składniki :

    600g twarogu,
    3 jajka,
    3 łyżki cukru pudru,
    150g kaszy manny,
    olej do smażenia,
    3 - 4 łyżki mąki.





    Składniki sos :

    jagody,
    1 - 2 łyżki cukru.

Pulchne twarogowe placuszki z jagodowym sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Twaróg przełóż do miski. Zblenduj mikserem. Dodaj kaszę manną oraz żółtka jaj. Wsyp cukier puder. Dokładnie połącz składniki. Białka ubij na sztywną pianę i przełóż do twarogowego ciasta. Wymieszaj dokładnie. Nabierz na łyżkę porcję ciasta i przełóż na talerz z mąką. Obtocz ciasto w mące i uformuj w dłoniach placuszki. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.


  • 2. Twaróg możesz zmielic w maszynce do mielenia mięsa.
  • 3. Przygotowanie :

    Jagody przełóż do rondelka. Wsyp cukier i podgrzewaj na wolnym ogniu aż sos z jagód zgęstnieje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy