Pulchne racuchy z jabłkiem i żurawiną

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne, pulchne racuchy z jabłkiem z dodatkiem pysznej żurawiny smakują wybornie i kusząco.
Smakują jak dużym tak i małym łasuchom.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mleko około 1/2 litra
    jajka 1 - 2 szt,
    mąka około 500 g,
    cukier 1 -2 łyżki,
    szczypta soli
    soda oczyszczona 1/2 łyżeczki,
    dżem żurawinowy 1 słoiczek,
    jabłka 1 -2 szt,
    olej do smażenia,

Pulchne racuchy z jabłkiem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pulchne racuchy z jabłkiem i żurawiną 1. Jabłka obrać usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Składniki na ciasto zmiksować, na koniec dodać jabłka i całość wymieszać, ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany.
    Smażyć racuchy na złoty kolor z obu stron na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju.
    Podawać z dżemem żurawinowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy