Pulchne delikatne racuszkowe kotlety z piersi kurczaka

5 (184 ocen)

  • 35 min

Pyszne kotleciki drobiowe-kawałki piersi kurczaka obtaczane w mące, majonezie... wyglądają jak racuchy. Proste w przygotowaniu, i przesmaczne. Moja córka jedząc je, powtarzała co chwile: ale pyszne, ale pyszne.... Jadłam je niedawno u teściowej i wręcz zachwyciłam sie ich smakiem.Polecam.

  • 35 min

Składniki:

  • 2 duże piersi z kurczaka
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki majonezu
    3 łyżki oleju
    3 całe jajka
    1 mała cebula
    przyprawy: , sól, pieprz.
    domowa vegeta
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Dania główne Kotlety

Pulchne delikatne racuszkowe kotlety z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i obtoczyć w mące.Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli.Cebule zetrzec na tarce o małych oczkach.
    Majonez połączyć z rozmąconymi żółtkami, dodac cebulę i zanurzyć w nim obtoczone kawałki kurczaka. Powstałą masę dodać do piany z białek i delikatnie wymieszać.
    Dodać przyprawy.
    Dużą łyżką formować kotleciki i nakładać na rozgrzany na patelni tłuszcz.

    Podawać z surówka , ogórkami albo ziemniakami.

Porady

WERSJA BEZ CEBULI TEZ JEST SMACZNA ALE DLA MNIE ZA DELIKATNA.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować