Pudrowo różowe waniliowe bezy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Wyjątkowe w smaku, waniliowe bezy o ślicznym pudrowym różowym kolorze (bez sztucznych barwników)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 4 białka
    250 g cukru pudru
    2-3 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
    2-3 łyżeczki soku z buraków (butelkowany)

Pudrowo różowe waniliowe bezy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubij na sztywno mikserem, ustawionym na najwyższe obroty. Dodawaj stopniowo cukier puder, cukier waniliowy, sok z buraków kontynuując ubijanie.
  • Wyciśnięte z rękawa cukierniczego spiralki z masy. 2. Blaszkę do pieczenia wyłóż pergaminem. Gotową masę przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj z niej spiralki.
  • Bezy po upieczeniu. 3. Piecz około godziny w piekarniku gazowym ustawiając pokrętło w pozycji 1, na najwyższej półce przy uchylonych drzwiczkach. Bezy po upieczeniu pozostaw do wysuszenia w piekarniku przez kilkadziesiąt minut.

Porady

Jeśli nie dysponujemy rękawem cukierniczym masę możemy nakładać z pomocą dwóch łyżek na pergamin. Piekarnik elektryczny wcześniej nagrzewamy do temperatury 130°C

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy