Puder - proszek z grzybów leśnych

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To nic innego jak ususzone i zmielone na mączkę grzyby leśne. Jest to intensywna przyprawa o nieziemskim zapachu, a do tego esencja grzybowego aromatu - którą sami spokojnie możemy zrobić w domu. W takiej postaci są idealne jako dodatek do gulaszu, zup, sosów, pasztetów, farszy, które przygotowujemy na ciepło. Warto mieć w swojej kuchni.

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • suszone grzyby - może to być jeden rodzaj lub mieszanka kilku
    blender lub młynek
    wyparzony, such i szczelny słoik
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Puder - proszek z grzybów leśnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Puder - proszek z grzybów leśnych 1. Mocno wysuszone grzyby dajemy do blendera i mielimy aż powstanie nam mączka - proszek grzybowy. Już taki gotowy można przełożyć do słoika lub przesiać jeśli chcemy bardziej pudrową konsystencję bez większych drobinek - ale to w niczym nie przeszkadza i gotowe. Bardzo prosto a przy jesieni i jesiennym grzybobraniu warto o tym pomyśleć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.36 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pasztet z grzybów leśnych

To może cię zainteresować