PUDDING Z SUCHARKÓW Z BORÓWKAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Prosty pomysł na niebanalne śniadanie na słodko

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 145 g sucharków Extra Delikatesowych
    200 ml śmietany 30%
    100 ml mleka
    3 duże jajka
    100 g czekolady białej
    100 g borówek amerykańskich
    3 łyżki masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pudding Śniadanie

Pudding z sucharków z borówkami i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sucharki smarujemy z obu stron masłem i układamy w naczyniu żaroodpornym na zakładkę.
  • 2. W rondelku podgrzewamy śmietanę z mlekiem i rozpuszczamy białą czekoladę. Nie doprowadzamy do zagotowania. Studzimy. Następnie dodajemy rozbełtane jajka i całość mieszamy. Otrzymaną masą jajeczno-śmietanową zalewamy sucharki w naczyniu żaroodpornym.
  • 3. Wierzch posypujemy umytymi borówkami i odstawiamy na około 15-20 min. Następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30-35 min. Podajemy na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Borówki amerykańskie Sucharki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować