Pudding z Chia z nektarynką i miętą

5 (156 ocen)

  • 10 min

Nasiona są bogate w kwasy tłuszczowe Omega 3 i Omega 6. Zawierają również sporą ilość witamin, minerałów oraz ... białka! Dodatkową zaletą jest sposób przygotowania. Nasiona wystarczy zalać wodą, sokiem, mlekiem, a one podobnie do siemienia lnianego podwoją swoją objętość i nabiorą śliskiej osłonki.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 łyżki nasion chia
    1/2 szkl. mleka roślinnego
    1/2 szkl. jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka syropu z agawy/miodu
    świeże owoce np. nektarynka, maliny, borówki
Wystaw ocenę:

5 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pudding z chia z nektarynką i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do słoiczka lub szklanki wsypujemy nasiona chia. Dodajemy mleko, jogurt, miód. Całość mieszamy. Słoik możemy zamknąć. Tak przygotowany pudding wstawiamy do lodówki. Po 1 lub 2 h mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki. Rano gotowy pudding dekorujemy dowolnymi owocami, dżemem lub orzechami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować