Pudding ryżowy z różami bezowymi

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Uwielbiam lekkie desery, które pięknie wyglądają dzięki efektownym dodatkom w postaci bezowych różyczek

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2,5 szklanki mleka 3,2%
    100 ml mleka kokosowego
    płatki kokosowe
    6 łyżek błyskawicznych płatków ryżowych
    2 łyżki bio musu kokosowego
    szczypta soli
    2 łyżki kremu czekoladowego
    bezowe róże
    prażone jabłka - mały słoik 250g

Pudding ryżowy z różami bezowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • deser 1. Do mleka wsypujemy sól, płatki i dodajemy bo mus kokosowy. Całość zagotowujemy.
    Po wyłączeniu ognia pod rondelkiem, dodajemy mleko kokosowe. Całość mieszamy.
    Na suchej patelni prażymy płatki kokosowe na złot kolor.
  • 2. Masę dzielimy na dwie części. Do Jednej połowy dodajemy krem czekoladowy.
  • 3. Białą masę wykładamy na dno ulubionego pucharka/miseczki - jabłka-biała masa- posypujemy prażonym kokosem - układamy różyczki bezowe

    2 wersja dla czekoladowych łasuchów: masa czekoladowa - biała masa- prażony kokos-różyczki bezowe

Porady

To szybka wersja puddingu ryżowego, ale sam deser nie jest słodki, dlatego oprócz efektu wizualnego bezowe kwiaty stanowią uzupełnienie słodyczy w deserze oraz wzbogacają jego fakturę. Jak wykonać bezy żeby wyglądały jak prawdziwe kwiaty znajdziecie w przepisach mojej Mamy, która potrafi robić takie cudeńka https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/bezowe-roze

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy