Pudding kokosowy z nasionami chia z musem mango i ananasa

4.5 (160 ocen)

  • 25 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Dzisiaj w wersji pysznego puddingu z dodatkiem nasion chia. Bardzo prosty w przygotowaniu, ale najlepiej przygotować sobie go dzień wcześniej aby nasiona nam dobrze namokły. Idealny na drugie siadanie czy deser, ale nie tylko :)

  • 25 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 ml mleka,
    4 łyżki wiórków kokosowych,
    3-4 łyżeczki nasion chia,
    1 łyżka ksylitolu ( stewi lub innego słodzika)
    1 mango,
    kawałek ananasa ( ok. 100 g)
    listki mięty, płatki kokosowe,
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pudding kokosowy z nasionami chia z musem mango i ananasa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko podgrzać, wsypać wiórki kokosowe, gotować na małym ogniu około 5 min, ostudzić, dodać ksylitol, nasiona chia i dokładnie wymieszać. Odstawić na 10-15 minut i ponownie dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc, aby nasiona napęczniały.
    Ananasa obrać i pokroić na kawałki. Mango obrać i wykroić miąższ. Ananasa i mango zmiksować. Do pucharków nałożyć powstały pudding, a następnie mus, udekorować listkami mięty, płatkami kokosowymi i można zajadać :) Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Kokos Mango Nasiona chia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Dania do pracy

Podobne przepisy

To może cię zainteresować