Pudding jaglany z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna propozycja na inną odsłonę podania jakże popularnej kaszy jaglanej.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szkl. kaszy jaglanej
    350 ml mleka
    1 jabłko
    1/2 łyżeczki cynamonu
    150 g musu jabłkowego
    2 łyżki rodzynek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pudding

Pudding jaglany z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną przepłukać ciepłą wodą, następnie przelać wrzącą wodą na sitku.
  • 2. Przesypać do garnka, zalać szklanką mleka /250ml/ i zagotować.
  • 3. Gotować do momentu, aż wchłonie całe mleko i będzie miękka.
  • 4. Dodać mus jabłkowy i cynamon.
  • 5. Ciepłą kaszę wymieszaną z musem zblendować na gładką masę, w razie potrzeby dolać resztę mleka.
  • 6. Do budyniu jaglanego dodać rodzynki, oraz obrane starte na dużych oczkach jabłko,
  • 7. Wymieszać.
  • 8. Inspiracja pochodzi z internetu.

Porady

Można posypać prażonymi płatkami migdałowymi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować