Pudding czekoladowy z białą czekoladą

0 (0 ocen)

pyszny pudding czekoladowy ;-)

Składniki:

  • mleko 4 szklanki
    żółtka 4 szt
    mąka ziemniaczana 3 łyżki
    kakao 1 łyżka
    cukier 3/4 szkl
    czekolada biała

Pudding czekoladowy z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 3,5 szkl mleka wlać do garnka dodać cukier kryształ, delikatnie zagotuj, pozostałe pół szklanki mleka wymieszaj z żółtkami, rozmącić i dosypać mąką ziemniaczaną, kakao i dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
    Gdy mleko w garnku się zagotuje wlewamy masę kakaową i energicznie mieszamy by nie porobiły się grudki.
    Po zgęstnieniu przelać do szklaneczek i pozostawić do zastygnięcia.
    Przed podaniem udekorować białą czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy