Pudding czekoladowy

4.5 (156 ocen)

Kuszący, czekoladowy deser ...

Składniki:

  • -czekolada gorzka 10 dkg
    -masło 9 dkg
    -jajka duże 2 sztuki
    -mąka pszenna 3 łyżki
    -cukier drobny 1/4 szklanki
    -masło do wysmarowania kokilek
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pudding czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej.
    Mąkę, cukier, jajka wymieszać w misce (mikserem).
    Powoli dolewać czekoladę z masłem cały czas mieszając mikserem.
    Masa musi być gładka i lśniąca.
    Wysmarować kokilki cieniutko masłem, wlać masę do 3 kokilek do wysokości 3/4.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 st piec około 10 minut.
    Po tym czasie pudding będzie upieczony na wierzchu w środku płynny.(taki ma być)
    SMACZNEGO!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować