około 350 g chleba
500 g twarogu tłustego
sok z 1/2 cytryny
1 opakowanie cukru waniliowego
150 g cukru pudru
200 ml mleka
100 g śmietany kremówki
3 jajka
3 duże kiwi
2 nektarynki
Pudding chlebowy z białym serem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg mieszamy z sokiem z cytryny, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Mleko łączymy z kremówką i jajkami. Chleb kroimy na 1 cm kromki. Z nektarynek usuwamy pestki i kroimy w plasterki. Kiwi obieramy i kroimy w plasterki. Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną. Kromki chleba maczamy w masie mleczno-jajecznej, następnie na przemian układamy je z masą serową i owocami.Wierzch puddingu polewamy resztą mieszanki mlecznej. Pieczemy przez około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podajemy na ciepło, możemy posypać cukrem pudrem.
Komentarze