Pudding chlebowy z białym serem i owocami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Idealne danie na niedzielne śniadanie.

  • 60 min

Składniki:

  • około 350 g chleba
    500 g twarogu tłustego
    sok z 1/2 cytryny
    1 opakowanie cukru waniliowego
    150 g cukru pudru
    200 ml mleka
    100 g śmietany kremówki
    3 jajka
    3 duże kiwi
    2 nektarynki

Pudding chlebowy z białym serem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg mieszamy z sokiem z cytryny, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Mleko łączymy z kremówką i jajkami. Chleb kroimy na 1 cm kromki. Z nektarynek usuwamy pestki i kroimy w plasterki. Kiwi obieramy i kroimy w plasterki. Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną. Kromki chleba maczamy w masie mleczno-jajecznej, następnie na przemian układamy je z masą serową i owocami.Wierzch puddingu polewamy resztą mieszanki mlecznej. Pieczemy przez około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podajemy na ciepło, możemy posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2016

Komentarze

Podobne przepisy