Pudding chia z mlekiem kokosowym i truskawkami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Dziś w mojej kuchni goszczą jeszcze truskawki a dokładniej pudding chia z truskawkami. Propozycja niby deserowa ale też genialnie sprawdza się jako drugie śniadanie. Do tej kompozycji wybornie pasuje mleko kokosowe i uważam, że jest to najlepszy wybór. Dla mnie najlepiej smakuje na drugi dzień jak wszystkie smaki się zaprzyjaźnią ze sobą przez noc w lodówce.

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – Nasiona chia 3 łyżki
    – Truskawki 300 g ( jeżeli nie macie świeżych możecie użyć mrożonych )
    – Mleko kokosowe ok. 150 ml
    – Syrop klonowy lub z agawy 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pudding chia z mlekiem kokosowym i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do naczynia wlewamy mleczko kokosowe i dodajemy nasiona chia, następnie ubijamy wszystko do momentu uzyskania gęstej konsystencji. Odstawiamy na około 10 minut aby nasiona chia napęczniały.

    W między czasie blendujemy nasze truskawki z syropem klonowym lub z agawy.
  • 2. I już prawie jesteśmy po robocie. Teraz wystarczy ubite nasiona chia z mlekiem kokosowym przełożyć do naczynia w którym podamy pudding i dodać zblendowane truskawki. Najlepiej zostawić na noc w lodówce ale można zjeść też od razu po wykonaniu. Pudding chia gotowy smacznego

Porady

https://milycooking.pl/pudding-chia-z-mlekiem-kokosowym-i-truskawkami/

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki Nasiona chia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.42 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
image-1p9bskc

To może cię zainteresować