Pudding chia z czekoladą i borówkami

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekki pudding chia na bazie mleka kokosowego sprawdzi się jako słodkie śniadanie lub deser.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 ml mleka kokosowego
    5 łyżeczek nasion chia
    2 łyżki syropu klonowego lub miodu
    100 g ulubionej czekolady
    100 g borówek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pudding

Pudding chia z czekoladą i borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 350 ml mleka kokosowego słodzimy i dodajemy nasiona chia. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny, aż nasiona napęcznieją.
    Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z 50 ml mleka kokosowego.
    Za pomocą pędzelka malujemy ścianki 4 szklanek, na spód wykładamy po łyżeczce czekolady, a następnie, wymieszany i gotowy pudding. Na wierzchu układamy borówki i dodatkowe kawałki czekolady. Deser podajemy schłodzony. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Mleko Nasiona chia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować