Puchowa babka

  • wyświetlono: 468 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Przepyszna tradycyjna babeczka

czekoladka
  • Łatwy

Składniki

- jajka: 6 sztuk
- margaryna: 250 gramów
- cukier: 2 szklanki
- mąka ziemniaczana: 2 szklanki
- mąka pszenna: 6 łyżek
- olej: 6 łyżek
- proszek do pieczenia (płaskie): 2 łyżeczki
- ocet: 1 łyżka

Sposób przygotowania przepisu:

Puchowa babka

  • 1. Masło utrzeć z cukrem, po czym wbijać kolejno jajka. Dodać zmieszane mąki z proszkiem. Wlać olej i na końcu ocet. Wymieszać i przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blachy. Piec 40 min w temp. 170st.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Wielkanockuchnia polskapiknikciasto_wielkanocne

Komentarze

Podobne przepisy

Równa Babka

Dodane przez: Zwichrowana

Babka

To oryginalny i prosty w wykonaniu...

Babka

Dodane przez: kiziolek201

Babka

W Święta nie może zabraknąć babki

babka piaskowa

Dodane przez: klementynka

babka piaskowa

najlepsza babka piaskowa, puszysta...

Babka szpinakowa

Dodane przez: rzelkazag

Babka szpinakowa

Już od jakiegoś czasu z każdej...

babka

Dodane przez: Gosia Kowalczyk

Babka piaskowa

Pyszna i puszysta babka piaskowa

image-0qfl2vh

Dodane przez: Magster

BABKA SZPINAKOWA

Wiosenna babka szpinakowa ma wiele...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE