Puchaty sernik z nutą cytryny i kokosa

0 (0 ocen)

  • 40 min

Delikatne serowe ciasto z orzeźwiającą pianką o smaku cytrynowym i wiórkami kokosowymi to ciekawa propozycja lekkiego deseru.

  • 40 min

Składniki:

  • Warstwa serowo- cytrynowa:
    750g sera z wiaderka
    4 łyżki cukru pudru
    250ml mleka
    2 śnieżki (w proszku)
    2 galaretki cytrynowe
    500ml wrzątku
    1 łyżeczka żelatyny

    Kokosowa posypka:
    10 łyżek wiórek kokosowych
    2 łyżki masła
    2 łyżki cukru

    Spód:
    200g herbatników






Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Puchaty sernik z nutą cytryny i kokosa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę o średnicy 26cm wyłożyć herbatnikami.
  • image-1hgpaay 2. Warstwa serowo- cytrynowa:
    Galaretki i żelatynę rozpuścić we wrzątku, pozostawić do lekkiego stężenia.
  • image-246bspg 3. Śnieżki zalać mlekiem i ubić na puch, dodać cukier, ser i dalej miksować aż składniki się połączą. Następnie wlać wolnym strumieniem galaretki i całość dokładnie wymieszać mikserem. Gotową masę serowo- cytrynową wlać do tortownicy wyłożonej herbatnikami. Następnie schłodzić w lodówce.
  • image-18rq1d9 4. Kokosowa posypka:
    Masło roztopić, dodać cukier i wiórki kokosowe, smażyć kilka minut aż wiórki się zrumienią. Następnie wystudzić i posypać ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować