Puchaty sernik mamy

  • wyświetlono: 186 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Przedstawiam Wam przepis na sernik, który bezapelacyjnie podbił moje serce i podniebienie. Puszysty, delikatny z pyszną kokosową bezą i herbatnikowym spodem!

boje_sie_motyli

Składniki

1 kg sera na sernik
5 żółtek
szklanka cukru
3 łyżki śmietany
3 łyżki oleju
0,5 litra mleka
1 opakowanie budyniu waniliowego
5 białek
0,5 szklanki cukru
10 dag wiórków kokosowych
opakowanie herbatników

Sposób przygotowania przepisu:

Puchaty sernik mamy

  • 1. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Pokruszyć herbatniki i równomiernie rozłożyć na blasze.
    Ser, żółtka, olej, śmietanę, mleko, budyń oraz szklankę cukru dokładnie wymieszać, aby powstała gładka, rzadka masa. Wylać na pokruszone herbatniki. Piec w 180 stopniach przez 40 minut.
    Przygotowujemy kokosową bezę: białka ubijamy, by powstała piana. Powoli dodajemy cukier i mieszamy. Masę wykładamy na podpieczony przez 40 minut sernik i całość podpiekamy przez kolejne 20 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

Wielkanocboże narodzenieimprezySernik wielkanocnywielkanocne_przepisy

Komentarze

Podobne przepisy

mazurek

Dodane przez: agarybak76

Mazurek kajmakowy

Kolorowe, słodkie i fantazyjnie...

Sernik z marakują

Dodane przez: Iwona75

Sernik z marakują

Mój kolejny eksperyment sernikowy,...

Babeczki z likierem i marcepanem

Dodane przez: Iwona75

Babeczki z likierem i marcepanem

Małe, mięciutkie babeczki z dodatkiem...

.

Dodane przez: Anitka0804

Babeczki zeberki do koszyczka

Maleńkie dwukolorowe babeczki zeberki...

Czekoladowy mazurek

Dodane przez: Jaga85

Czekoladowy mazurek

Mazurek to tradycyjne, słodkie...

image-1sp4s38

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

mazurek kajmakowo-żurawinowy

Moje Mazurki są nietuzinkowe w...