Puchaty serniczek

5 (177 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Kto lubi serniki na zimno to zapraszam.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • masa twarogowa,
    1 kost margaryna,
    0,5 kg twaróg,
    5 szt żółtka,
    1 szkl cukier,
    1 szt galaretka cytrynowa,
    Biszkopt,
    5 szt jajka,
    5 łyżek cukier,
    5 łyżek mąka pszenna,
    1 łyżeczka proszek do pieczenia,
    Różowa masa białkowa,
    5 szt białka,
    3 łyżki cukier puder,
    1 szt galaretka wiśniowa,
    galaretka agrestowa
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery

Puchaty serniczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt;białka ubić na sztywno dodać cukier i żółtka i ubijamy tak długo aż masa będzie sztywna.Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy łyżką.Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.blacha z brzegami 39*25 cm piec około 20 min w 170 st.
    Masa serowa;Margarynę utrzeć dodawać po jednym żółtku i łyżce cukru ciągle ucierając.Następnie dodajemy po trosze zmielonego twarogu i mieszamy do połączenia składników.Galaretkę rozpuścić w 400 ml wrzącej wody i pozostawić do stężenia dodać na końcu do masy serowej wymieszać i wylać na biszkopt
    .Na masę serową wylać tężejącą galaretkę agrestową.Pozostawić do zastygnięcia.
    Masa białkowa;galaretkę ugotować wg przepisu i odłożyć do stężenia.Białka ubić na sztywno dodać cukier puder i chwilę miksować.Na koniec dodać tężejącą galaretkę ,zmiksować i wylać na galaretkę agrestową.Przechowywać w zimnym miejscu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować