PUCHATEK Z BEZAMI

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

UWIELBIAM PIEC, TO CIASTO TO MÓJ WŁASNY PRZEPIS,RODZINKA GO UWIELBIA

  • 2 godz.

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA CIASTO:
    Upiec biszkopt jasny z 6 jajek - na każde jajko daje 4 dag.mąki tortowej i 4 dag cukru czyli jak robię z 6 jaj to daję:
    24 dag.cukru
    24 dag. mąki tortowej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    SKŁADNIKI NA KREM:
    1sok brzoskwiniowy litrowy
    3 budynie śmietankowe
    2 galaretki brzoskwiniowe---rozpuścić w 2 szklankach wody
    1 galaretka zielona (lub czerwona)---rozpuścić w 2 szklankach wody i pokroić w kostkę
    1/2 litra śmietany kremówki
    1 opakowanie małych bez
    1 op.polewy czekoladowej

Puchatek z bezami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PUCHATEK Z BEZAMI 1. WYKONANIE CIASTA:
    Białka ubić na sztywno,następnie dodać cukier−ciągle ubijając i po 1 zółtku jak masa jest ubita na puch obroty miksera zmniejszam na nr.1 i powolutku po 1 łyżce dodaję mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia..piekę 30minut w 170*
    WYKONANIE KREMU:
    Na soku ugotować budyń,gorący wylać na biszkopt.
    WYKOŃCZENIE CIASTA:
    Gdy budyń wystygnie ubijamy śmietanę z tężejącymi galaretkami brzoskwiniowymi następnie do tej śmietany dajemy galaretkę pokrojoną w kostkę i wykładamy na zimny budyń.Na wierzch wykładamy bezy jeden obok drugiego i polewamy gotową polewą czekoladową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy