UWIELBIAM PIEC, TO CIASTO TO MÓJ WŁASNY PRZEPIS,RODZINKA GO UWIELBIA
2 godz.
Składniki:
SKŁADNIKI NA CIASTO:
Upiec biszkopt jasny z 6 jajek - na każde jajko daje 4 dag.mąki tortowej i 4 dag cukru czyli jak robię z 6 jaj to daję:
24 dag.cukru
24 dag. mąki tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
SKŁADNIKI NA KREM:
1sok brzoskwiniowy litrowy
3 budynie śmietankowe
2 galaretki brzoskwiniowe---rozpuścić w 2 szklankach wody
1 galaretka zielona (lub czerwona)---rozpuścić w 2 szklankach wody i pokroić w kostkę
1/2 litra śmietany kremówki
1 opakowanie małych bez
1 op.polewy czekoladowej
Puchatek z bezami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE CIASTA:
Białka ubić na sztywno,następnie dodać cukier−ciągle ubijając i po 1 zółtku jak masa jest ubita na puch obroty miksera zmniejszam na nr.1 i powolutku po 1 łyżce dodaję mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia..piekę 30minut w 170*
WYKONANIE KREMU:
Na soku ugotować budyń,gorący wylać na biszkopt.
WYKOŃCZENIE CIASTA:
Gdy budyń wystygnie ubijamy śmietanę z tężejącymi galaretkami brzoskwiniowymi następnie do tej śmietany dajemy galaretkę pokrojoną w kostkę i wykładamy na zimny budyń.Na wierzch wykładamy bezy jeden obok drugiego i polewamy gotową polewą czekoladową.
Komentarze