Puchate naleśniki na maślance

4.5 (153 ocen)

Na słodki początek dnia

Składniki:


  • 1 1/4 szklanki mąki
    2 1/2 łyżeczki cukru
    1/2 łyżeczki soli
    1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody
    1 1/2 szklanki maślanki
    2 łyżki oleju
    1 jajko,roztrzepane
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Puchate naleśniki na maślance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotuj dwie miski. Do jednej wsyp suche składniki i wymieszaj,do drugiej mokre i wymieszaj.
    Mokre składniki dodaj do suchych i dokładnie wymieszaj.
    Ciasto nakładaj łyżką na dobrze rozgrzanej patelni i smaż z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maślanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować