Pucharek truskawkowy z miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sposób przygotowania
Śmietanę przelewamy do głębszego pojemnika i wstawiamy do lodówki. W tem sposób śmietana i pojemnik będą chłodne co ułatwi nam ubijanie.
Czekoladę ścieramy na grubych oczkach.
Listki mięty opłukujemy , minimum 10 listków drobniutko siekamy.
Śmietanę ubijamy , dodajemy cukier puder.
Na koniec wsypujemy mietę i startą czekoladę, mieszamy łyżką.
Truskawki płuczemy lekko osuszamy , kroimy na pół i część wykładamy na spód pucharka. Na truskawki wykładamy 3/4 bitej śmietany, następnie brzegi pucharka okładamy listkami miety i dopełniamy resztą śmietany.
Wierzch przykrywamy truskawkami i lekko posypujemy startą czekoladą.
Komentarze