Pucharek owocowo bezowy z bitą śmietaną

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lekki, zdrowy deser dla całej rodziny

  • 30 min

Składniki:

  • 200g śmietany kremówki
    1 łyżka cukru pudru
    1 galaretka czerwona
    1 galaretka zielona
    300 g owoców jagodowych
    50 g bezowych gwiazdek
    kawałek czekolady

Pucharek owocowo bezowy z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuścić w/g przepisu.
  • 2. Bezy lekko pokruszyć (część zostawić do dekoracji)
  • 3. Śmietanę ubić z cukrem, dodać pokruszone bezy i połowę owoców.
  • 4. Do pucharków wkładać przemiennie stężałą galaretkę, owoce i masę śmietanową. Udekorować czekoladą, bezami i owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy