To pomysł na wykorzystanie jajek które zostały nam z Wielkanocy jeśli za dużo ich ugotowaliśmy lub pomysł na ciekawą i bardzo prostą przystawkę na różne okazje.
25 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
mini ptysie ( gotowe lub upieczone samemu w domu )
4 jajka ugotowane na twardo
1 łyżka zielonego pesto
1-2 łyżki majonezu
garść posiekanego czosnkowego szczypiorku
sól, pieprz
rzeżucha do dekoracji
Ptysie z pastą jajeczną i zielonym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka kroimy w kosteczkę, dodajemy garść posiekanego szczypiorku czosnkowego, majonez, 1 łyżkę zielonego pesto, sól pieprz do smaku. Mieszamy i nakładamy do przekrojonych mini ptysiów a wierzch dekorujemy rzeżuchą i szczyptą zmielonego czarnego pieprzu. Gotowe.
Komentarze