Ptysie z pastą jajeczną i zielonym pesto

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To pomysł na wykorzystanie jajek które zostały nam z Wielkanocy jeśli za dużo ich ugotowaliśmy lub pomysł na ciekawą i bardzo prostą przystawkę na różne okazje.

  • 25 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • mini ptysie ( gotowe lub upieczone samemu w domu )
    4 jajka ugotowane na twardo
    1 łyżka zielonego pesto
    1-2 łyżki majonezu
    garść posiekanego czosnkowego szczypiorku
    sól, pieprz
    rzeżucha do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ptysie z pastą jajeczną i zielonym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ptysie z pastą jajeczną i zielonym pesto 1. Jajka kroimy w kosteczkę, dodajemy garść posiekanego szczypiorku czosnkowego, majonez, 1 łyżkę zielonego pesto, sól pieprz do smaku. Mieszamy i nakładamy do przekrojonych mini ptysiów a wierzch dekorujemy rzeżuchą i szczyptą zmielonego czarnego pieprzu. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować