ptysie z łososiem

4.5 (183 ocen)

ptysie nie zawsze muszą być słodkie oto moja propozycja

Składniki:

  • Ciasto parzone
    1/2 kostki margaryny
    szklanka wody
    szklanka mąki
    4 jajka
    Nadzienie
    4 plastry wędzonego łososia
    kremowy serek kanapkowy ( można użyć kostkę sera białego rozrzedzonego kilkoma łyżkami śmietany lub jogurtu naturalnego
    kilka kropli soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Ptysie Przystawki Przekąski

Ptysie z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. margarynę i wodę zagotowujemy. Do gotującej masy wsypujemy przesianą mąkę i zaparzamy ciasto( mieszamy aż ciasto będzie odchodzić od ścian garnka i mieszadła.) studzimy
  • ptyś 2. Zimne ciasto miksujemy z jajkami. gotową masę nakładamy worka cukierniczego z końcówką gwiazdką i formujemy duże koła na natłuszczonej blaszce
  • 3. korpusy pieczemy w nagrzanym na 200 stopni piekarniku ok 10 minut. Tak by miały złoty kolor
  • 4. łososia kroimy na drobniutkie kawałki ,mieszamy go z serkiem i kilkoma kroplami soku z cytryny. doprawiamy do smaku pieprzem
  • 5. korpusy przekrajmy na pół. Na Dolną część nakładamy serek i przykrywamy górnym korpusem. chłodzimy.

Porady

Ptysie są najlepsze po godzinie jak serek najdzie sokiem z cytryny. dlatego serek można naszykować wcześniej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

4.48 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Wytrawne ptysie

To może cię zainteresować