Ptasie mleczko® w kosteczkach

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Deser który rozpływa się w ustach .

  • Łatwy

Składniki:

  • - maliny: 30 dekagramów
    - galaretka malinowa: 2 sztuki
    - Żelatyna: 1 łyżka
    - śmietana kremowa 30 %: 1 szklanka
    - cukier: 5 łyżek

    - czekoladowa posypka: 10 dekagramów

Ptasie mleczko® w kosteczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ptasie mleczko w kosteczkach 1. Maliny zasypać cukrem i rozgotować ,przetrzeć przez sito,aby pozbyć się pestek .Mus malinowy wymieszać z galaretką rozpuszczoną razem z żelatyną w 1 szklance wody i ubitą śmietanką,piankę wylać do płaskiej formy,opłukanej zimną wodą ,schłodzić (najlepiej kilka godzin)po tym czasie zastygnięte ptasie mleczko pokroić na porcje i udekorować czekoladową posypką .

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Oznaczenie słowne PTASIE MLECZKO® stanowi zarejestrowany znak towarowy chroniony na rzecz E. Wedel sp.z.o.o.

Komentarze

Podobne przepisy