Ptasie mleczko®

4.5 (187 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

bardzo lekie idealne na wakacyjne przyjęcia.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - śnieżka w proszku: 4 sztuki
    - galaretki (różne smaki): 4 sztuki
    - Żelatyna: 4 łyżki
    - mleko: 4 szklanki
    - BISZKOPTY OKRĄGŁE: 2 opakowania
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Galaretki

Ptasie mleczko® - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody z łyżką żelatyny.
  • 2. Gdy galaretki zaczną tężeć zaczynamy miksować jedną śnieżkę w jednej szklance mleka.Po ubiciu stopniowo dodajemy tężejącą galaretkę.
  • 3. Na spód blachy wyłożonej papierem do pieczenia układamy biszkopty i wylewamy pierwszą masę.Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.Gdy warstwa pierwsza zastygnie przygotowujemy i wykładamy kolejne warstwy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Mleko Śnieżka Żelatyna

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Oznaczenie słowne PTASIE MLECZKO® stanowi zarejestrowany znak towarowy chroniony na rzecz E. Wedel sp.z.o.o.

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować