Ptasie gniazda - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wyszczypujemy środek z pyzy. Wyciągamy jak najwięcej jej zawrtości.
Układamy je na blaszce wyłożonej papierem.
2.Suszoną kiełbasę,pieczarki i cebulkę ścieramy na tarce o średnich oczkach.
Smażymy do zarumienienia się pieczarek.
Żółty ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
3.Rozłożone i wydrążone pampuchy nadziewamy naszym farszem.
Pełne pyzy posypujemy startym serem
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
4.Nadziane już pyzy wkładamy do gorącego piekarnika na ok. 15 minut a dokładniej do czasu aż zaczną nabierać rumianego lekko brązowego kolorku.
Porady
Można podawać z sosem czosnkowym wtedy smak będzie bardziej wyrazisty.
Komentarze