• 25 min

Potrawa bardzo prosta,nie droga.Polecam!

  • 25 min

Składniki:

  • 1 paczka pyzy na parę
    2 szt suszonej kiełbasy
    20 dag pieczarek
    1 średnia cebulka
    20 dag żółtego sera w kostce
    Odrobina oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Pyzy Przystawki

Ptasie gniazda - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyszczypujemy środek z pyzy. Wyciągamy jak najwięcej jej zawrtości.
    Układamy je na blaszce wyłożonej papierem.
  • 2. Suszoną kiełbasę,pieczarki i cebulkę ścieramy na tarce o średnich oczkach.
    Smażymy do zarumienienia się pieczarek.
    Żółty ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  • 3. Rozłożone i wydrążone pampuchy nadziewamy naszym farszem.
    Pełne pyzy posypujemy startym serem
    Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
  • 4. Nadziane już pyzy wkładamy do gorącego piekarnika na ok. 15 minut a dokładniej do czasu aż zaczną nabierać rumianego lekko brązowego kolorku.

Porady

Można podawać z sosem czosnkowym wtedy smak będzie bardziej wyrazisty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować