Pstrągi po wiedeńsku

  • wyświetlono: 413 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ryby z polskiej i obcej kuchni są zdrowe

Składniki

4 pstrągi, 2 cebule, sok z cytryny, gożdzik, łyżka masła, sól, pieprz w ziarnach, natka pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Pstrągi po wiedeńsku

  • 1. Czyszczę i myję pstrągi, a następnie kropię je sokiem z cytryny.
  • 2. W garnku zagotowuję osoloną wodę z dodatkiem obranych cebul, ziarenek pieprzu i gożdzika.
  • 3. Do wrzącej wody wkładam rybki i gotuję je na wolnym ogniu przez 15 minut.
  • 4. Ugotowane pstrągi układam na talerzach, polewam stopionym masłem i posypuję natką pietruszki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzuz_roznych_stron_swiatakonkurs_podróże

Komentarze

Podobne przepisy

pstrąg

Dodane przez: paolineczka

Pstrąg po kapitańsku "smażony" na wodzie

Znudził mi się pstrąg z cytrynką...

sznycel

Dodane przez: Kasja1986

Sznycel z sarny po wiedeńsku podany z odmłodzonymi...

Pyszny pomysł na niedzielny obiad

pstrąg po meksykańsku

Dodane przez: agarybak76

Pstrąg po meksykańsku

Ryba w tym sosie smakuje naprawdę...

Dodane przez: madzik_s1

Pstrąg po góralsku

Przepis jest dla mnie wyjątkowy,...

Pstrąg po galicyjsku z chrzanem

Dodane przez: PolskaGotuje

Pstrąg po galicyjsku z chrzanem

Przepis z kuchni małopolskiej

Pstrąg saute

Dodane przez: ewaeu

Pstrąg saute

Pstrąg to wyjątkowo dobra ryba.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE