Pstrągi po japońsku

  • wyświetlono: 498 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 1

Pyszan i smaczna ryba, sos dopełnia dzieła

teresa-kr
  • 40min

Składniki

1 kg pstrągów

Ciasto:
1 szkl. mleka,
1 szkl. mąki,
2 łyżki vegety
2 jaja

Sos :
3 duże cebule,
4 duże ogórki konserwowe,
1 duża papryka,
2 szkl. wody,
4 łyżki octu
4 łyżki cukru
4 łyżki ketchupu,
0,5 szkl. oleju,
1 mały przecier pomidorowy,
sól
Pieprz
Olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Pstrągi po japońsku

  • 1. Z mleka, mąki, vegety i jaj robimy ciasto. Kawałki ryby zanurzamy w cieście i smażymy na oleju.
    Cebulę, ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy olej , dodajemy warzywa , dusimy przez chwilę .Wlewamy wodę .Dodajemy koncentrat, ketchup, ocet, cukier. Doprawiamy pieprzem i solą.
    W wysokim naczyniu układamy na przemian ryby z sosem warzywnym. Dobre na ciepło i na zimno.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzudania_dla_urodypstrągi

Komentarze

Podobne przepisy

RYBA PO JAPOŃSKU

Dodane przez: agus11013

RYBA PO JAPOŃSKU

Filety rybne usmażone, z ogórkiem...

Dorsz po japońsku

Dodane przez: anetamlp

Ryba po japońsku

Moja ulubiona wersja ryby na zimno

Śledzie po japońsku

Dodane przez: szasza22

Śledzie po japońsku

Z Japonią na pewno wiele wspoónego...

Dodane przez: zanetagrabowska

KLOPSIKI PO JAPOŃSKU

Ta potrawa jest bardzo pyszna,...

rybka

Dodane przez: Natalia07

Ryba po japońsku

Kuchnia azjatycka - pyszna i zaskakująca...

Śledzie po japońsku

Dodane przez: szynszyla

Śledzie po japońsku

Ładnie prezentują się na każdej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE