Pstrągi pieczone z warzywami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moi rodzice pracują w systemie zmianowym. Przygotowanie obiadu często jest więc moim zadaniem.

Składniki:

  • 3 pstrągi
    10 dag groszku
    marchewka
    15 dag pieczarek
    sól
    pieprz
    przyprawa do ryb

    Do dekoracji:
    natka pietruszki
    cytryna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrągi pieczone z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pstrągi pieczone z warzywami 1. Pstrągi sprawiamy, myjemy i osuszamy. Oprószamy solą i przyprawą do ryb. Natkę pietruszki myjemy i osuszamy. Cytrynę sparzamy i kroimy
    w cienkie plastry.
  • 2. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Marchewkę mieszamy z groszkiem i pieczarkami. Doprawiamy
  • 3. Ryby nadziewamy farszem i zawijamy w folię aluminiową. Układamy na ruszcie i pieczemy po 15 minut z obu stron. Podajemy na folii. Dekorujemy
    natką pietruszki i cytryną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Marchewka Pstrąg

Notka redakcyjna

PP_06-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pstrągi

To może cię zainteresować