pstrąg z pomidorami

5 (183 ocen)

  • 2 godz.

bardzo pyszna i soczysta ryba o wyrazistym smaku

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 pstrągi (lub inne ryby w całości)
    2 pomidory
    2 zabki czosnku
    1 duza cebula
    koperek,pietruszka,sól,pieprz
    odrobina oliwy
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. rybe myjemy , suszymy i nacieramy przyprawami z zewnatrz i wewnątrz.
  • 2. do ryby wkładamy pomidory pokrojone w plastry,czosnek pokrojony w plastry , cebulę pokrojona w plastry , gałązki koperku i pietruszki, odstawiamy na 2 godziny , aby ryba przeszła smakami.
  • 3. rybę nacieramy oliwą , zawijamy w folię i grilujemy na grilu po 15 minut z kazdej strony.
  • 4. rybe mozna równiez piec w piekarniku.również po 15 minut z kazdej strony
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować