Tołpyga z piekarnika na plastrach cytryny

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

U nas w piątek obowiązkowo musi być rybka.

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • 1 tołpyga
    3 cytryny
    Koperek
    Sól
    Pieprz
    1 łyżeczka ostrej papryki
    Masło

Tołpyga z piekarnika na plastrach cytryny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę patroszymy Myjemy wycieramy.
    Nacinamy w paski
    Przyprawiamy wymienionymi przyprawami
    Na blasze układamy plastry cytryny
    Układamy nasza rybkę
    Na koniec układamy plasterki masła

    Pieczemy 50minut
    W 200°
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy