Pstrąg z piekarnika

4.5 (152 ocen)

Pyszna dietetyczna ryba idealna na obiad

Składniki:

  • Składniki : ( 2 porcje )

    2 świeże pstrągi,
    pęczek koperku,
    1/2 cytryny,
    2-3 ząbki czosnku,
    sól,
    pieprz,
    zioła prowansalskie,
    1/2 brokuła,
    2 marchewki,
    olej.
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Rybę dokładnie oczyść. Odetnij głowę i ogon. Zrób nacięcia. Posyp solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Do środka ryby włóż koperek, pasterek cytryny i pokrojony czosnek. Rybę włoż do naczynia żaroodpornego. Wokół ułóż pokrojoną marchew i różyczki brokuła. Całość piecz w nagrzanym piekarniku do 190 przez 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować