Pstrąg z piekarnika

0 (0 ocen)

Smaczny posiłek ...

Składniki:

  • -1 sztuka pstrąg bez głowy i wnętrzności,
    -2 łyżki cytryna sok,
    -1 ząbek czosnek,
    -pieprz czarny mielony
    -sól,
    -oliwa,
    -6 plastrów szynka szwarcwaldzka,
    -2 gałązki koperek świeży,
    -1 łyżeczka masło

Pstrąg z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Pstrąga oczyścić, umyć, osuszyć.( odciąć głowę) Czosnek przecisnąć przez praskę.
    Oliwę, sok cytryny, czosnek,sól, pieprz dokładnie wymieszać. Natrzeć rybę, odstawić na 1 godzinę.
    Do środka ryby włożyć koperek, łyżeczkę masła.
    Rybę zawinąć szynką. Umieścić w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym.
    Zapiekać w temperaturze 175 stopni około 30 minut. (termoobieg)
    SMACZNEGO!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy