Pstrag z pieczonymi ziemiakami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Lubie ryby , a szczególności pstrąga

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • pstrąg 1-2 sztuki
    pieprz biały mielony
    sól morska szczypta
    sok z cytryny
    troszkę soli czosnkowej
    ziemniaczki 1,1/2kg umyte obrane pokrojone w cwiartki sól
    rosołek drobiowy
    2 szklanki gorącej wody

Pstrag z pieczonymi ziemiakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekane ziemniaczki 1. Ziemniaki myjemy obieramy kroimy w ćwiartki wkładamy do naczynia do zapiekania posypujemy solą. Do 2 szklanek wody wkładamy pokruszoną kostkę drobiową mieszamy do rozpuszczenia, zalewamy ziemniaki i pieczemy 1.1/2 godziny w 180 stopniach mieszamy co jakiś czas by się nie przypaliły . Rybę myjemy solimy pieprzymy i posypujemy solą czosnkową kroimy w dzwonka i maczamy w mące i smażymy na złotawy kolor podajemy rybę z ziemniakami i sałatką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy