Pstrag z młodymi ziemniakami i czosnkiem niedźwiedzim

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pstrąg to moja ulubiona ryba , najlepsza z Bieszczadzkich rzek. Jego mięso ma całkiem inny kolor niż te z marketów. do tego lekki powiew czosnku wydobytego z pesto z czosnku niedźwiedziego - pyszne zdrowe danie .

  • 25 min

Składniki:

  • 2 pastrągi

    garść czosnku niedźwiedziego

    3 łyżki orzechów włoskich'

    sól morska

    olej

    masło ok 2 łyżki

    1kg młodych ziemniaków

    przyprawa do ziemniaków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrag z młodymi ziemniakami i czosnkiem niedźwiedzim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W malakserze miksujemy czosnek niedźwiedzi z orzechami i olejem. Doprawiamy solą do smaku. Jeszcze raz miksujemy i odstawiamy do lodówki.
    Pstrągi patroszymy myjemy solimy . Do brzuszka wkładamy kawałek masła i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 15 min.
    Ziemniaki myjemy i gotujemy na półtwardo. Kroimy na pół posypujemy przyprawą do ziemniaków , układamy na blasze i wkładamy do piekarnika.
  • 2. Pstrągi smarujemy pesto z czosnku i wstawiamy jeszcze do piekarnika . Pieczemy w ok 170 stopniach aż pstrągi będą gotowe. Opiekane ziemniaki serwujemy z pstrągiem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować