Pstrąg z migdałami

  • wyświetlono: 145 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pstrąg to świetny pomysł na szybki obiad. Dziś wersja z migdałami.

IMG_20180925_060836
  • 2 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

2 średnie pstrągi

Sól pieprz

Pietruszka koperek według uznania

Cytryna

Czosnek

Mąką

Migdały

Sposób przygotowania przepisu:

Pstrąg z migdałami

  • Pstrąg z migdałami1. Rybę oczyścić umyć osuszyć.
    Natrzeć solą pieprzem skropić sokiem z cytryny na zewnątrz jak i w środku.
    Pietruszkę i koperek drobno posiekać razem z plastrami czosnku wsadzić do środka.
    Tak przygotowane pstrągi odkładamy do lodówki na 1-2 godziny.
    Na suchą patelnię wrzucamy płatki migdałów gdy się zrumienią ściągamy z ognia.
    Rybę obtoczyć w mące i smażyć na średnim ogniu z dwóch stron (10-12 minut na stronę)na złoto brązowy kolor.
    Rybę wykładamy na talerz posypujemy migdałami oraz posiekaną pietruszką.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.
    SMACZNEGO.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rybapstrągmigdałyobiad

Komentarze

Podobne przepisy

pstrąg pieczony

Dodane przez: Aleksandra J

Pstrąg pieczony z cytryną i koperkiem

Proste potrawy smakują najlepiej....

Pstrąg z rękawa

Dodane przez: czarrna

Pstrąg z rękawa

Pyszna rybka :)

pstrąg pieczony z suszonymi pomidorami

Dodane przez: justi2401

Pstrąg pieczony z suszonymi pomidorami

Tak przygotowany pstrąg jest tak...

image-1auj0dp

Dodane przez: wiesiołek

Pstrąg pieczony z orzechami

Pyszna rybka z piekarnika

Pstrąg z warzywami

Dodane przez: czarrna

Pstrąg z warzywami

Pstrąg zagościł w mojej kuchni...

Pstrąg smażony z koperkiem

Dodane przez: Martyna1991

Pstrąg smażony z koperkiem

Delikatne , pachnące koprem pstrągi...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE