Pstrąg z migdałami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pstrąg to świetny pomysł na szybki obiad.
Dziś wersja z migdałami.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie pstrągi

    Sól pieprz

    Pietruszka koperek według uznania

    Cytryna

    Czosnek

    Mąką

    Migdały
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrąg z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pstrąg z migdałami 1. Rybę oczyścić umyć osuszyć.
    Natrzeć solą pieprzem skropić sokiem z cytryny na zewnątrz jak i w środku.
    Pietruszkę i koperek drobno posiekać razem z plastrami czosnku wsadzić do środka.
    Tak przygotowane pstrągi odkładamy do lodówki na 1-2 godziny.
    Na suchą patelnię wrzucamy płatki migdałów gdy się zrumienią ściągamy z ognia.
    Rybę obtoczyć w mące i smażyć na średnim ogniu z dwóch stron (10-12 minut na stronę)na złoto brązowy kolor.
    Rybę wykładamy na talerz posypujemy migdałami oraz posiekaną pietruszką.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.
    SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Pstrąg Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować