Pstrąg z migdałami

  • wyświetlono: 969 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Klasyka kuchni francuskiej - Truite amandine. Jeśli pstrąg, to tylko w migdałach.

Goszka
  • 15min

Składniki

- 4 filety z pstrąga bez skóry
- 4 łyżki płatków migdałowych
- 1 jajko
- 1 cytryna
- 2 limonki
- sól, biały pieprz
- oliwa

Sposób przygotowania przepisu:

Pstrąg z migdałami

  • Pstrąg w migdałach1. - Filety przekroić na dwa kawałki, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem, odstawić do lodówki na 15 minut
    - Blachę wysmarować oliwą, pstrąga z jednej strony moczyć w rozstrzepanym jajku a następnie w płatkach migdałowych i układać na blasze stroną z płatkami do góry.
    - Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.C.
    - Podawać z limonką.

Porady

Do pstrąga pasuje zielona sałata z sosem musztardowym.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadz_roznych_stron_swiataboże narodzeniekonkurs_podróże

Komentarze

Podobne przepisy

szpinak z migdałami

Dodane przez: Świeca Urszula

szpinak z migdałami

Polecam szpinak po hiszpańsku podany...

Pstrągi

Dodane przez: JulkaTomeczek

Pieczone pstrągi z cebulą

Aromatyczne pstrągi pieczone z...

Pstrąg z kuskusem i warzywami

Dodane przez: Titka1987

Pstrąg z kuskusem

Delikatny i aromatyczny pstrąg...

Pstrąg łososiowy z patelni

Dodane przez: Stare Gary

Pstrąg łososiowy z patelni

smacznie i wyjątkowo proste

pstrąg z warzywami pieczony w foli

Dodane przez: Martyna1991

Pstrąg z foli z warzywami

Delikatne mięso pstrąga z połączeniem...

pstrąg łososiowy z nerkowcami

Dodane przez: justi2401

Pstrąg łososiowy z nerkowcami

Soczysty, różowiutki pstrąg w panierce...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE