Pstrąg z masłem czosnkowo-ziołowym

  • wyświetlono: 217 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Smakuje również z grilla, ale dzięki pieczeniu w piekarniku można go jeść przez cały rok

  • 30min

Składniki

2 wypatroszone pstrągi
50 g masła
1/2 wiązki natki pietruszki
1/2 wiązki natki koperku
1/2 wiązki natki szczypiorku
1 ząbek czosnku
1/2 cytryna
sól

Sposób przygotowania przepisu:

Pstrąg z masłem czosnkowo-ziołowym

  • 1. Miękkie masło włożyć do miski. Dodać umyte i pokrojone drobno zioła. Czosnek obrać i posiekać. Doprawić solą i sokiem z połówki cytryny. Wszystko razem wymieszać.

  • 2. Pstrągi umyć i osolić z obu stron. W miejsce nacięcia włożyć przygotowane wcześniej masło ziołowe. Ryby zawinąć szczelnie w folię aluminiową.
    Piekarnik nagrzać do 190 stopni C (z termoobiegiem). Wstawić ryby na 20 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

pstrąg

Dodane przez: paolineczka

Pstrąg z masłem pietruszkowym

Pyszny i aromatyczny pstrąg nadziany...

Makrela z masłem czosnkowym

Dodane przez: czarrna

Makrela z masłem czosnkowym

Aromatyczne filety z patelni :)

Devolaile z masłem czosnkowym

Dodane przez: anka1988

Devolaile z masłem czosnkowym

Zawinięte piersi z kurczaka z kiełbaską...

Pieczone ziemniaki z masłem czosnkowym

Dodane przez: kasia_m86

Pieczone ziemniaki w mundurkach z masłem...

Pieczone ziemniaki świetnie smakują...

bitki z karkówki

Dodane przez: Martyna1991

Bitki z karkówki czosnkowo-ziołowe

Mocno czosnkowe mięso z aromatem...

Bataty z masłem

Dodane przez: Konto nieaktywne

Batat na parze z masłem ziołowym

Słodkie ziemniaki mało są u nas...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE