Pstrąg z kluseczkami z kuskusa i awokado

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Taki obiadek polecam każdemu, lekki aromatyczny i bardzo smaczny.

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 szt pstrąga,
    1 szklanka Kuskus Kupiec,
    2 szt awokado,
    2 ząbki czosnku
    Kucharek - uniwersalna,
    pieprz biały
    suszone pomidory z czosnkiem i bazylią,
    Szczypiorek cienki,
    Sól morska- MŁYNEK,
    cytryna

Pstrąg z kluseczkami z kuskusa i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrąga myjemy skrobiemy usuwamy wnętrzności i solimy z każdej strony wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 20 min. Kaszę kuskus mieszamy z przyprawa uniwersalną i zalewamy wrzątkiem 1 cm nad poziom kaszy , odstawiamy. Po ok 10 min , kasze dobrze mieszamy i studzimy. awokado obieramy usuwamy pestkę i dusimy widelcem. Poduszone awokado dodajemy do kaszy mieszamy - doprawiamy solą ,pieprzem i sokiem z cytryny.
  • 2. Upieczonego pstrąga posypujemy suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem. Z kaszy robimy za pomocą 2 łyżeczek kluseczki i układamy dookoła pstrąga. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy