Pstrąg z grilla z masełkiem czosnkowym

  • wyświetlono: 574 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Propozycja na wakacyjny wieczór przy grillu.

Składniki

2 pstrągi
połówkę cytryny
2 łyżki masła
3 ząbki czosnku
pieprz cytrynowy
świeże zioła (u mnie tymianek)

Sposób przygotowania przepisu:

Pstrąg z grilla z masełkiem czosnkowym

  • 1. Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie obficie skrapiamy sokiem z cytryny, solimy i pieprzymy. Masło wkładamy do niewielkiej miseczki, dodajemy przeciśnięty przez praskę oraz świeże zioła, całość mieszamy. Tak przygotowane masełko wkładamy do wnętrza ryby- spinamy ją wykałaczkami. Ryby wkładamy w folię aluminiową i układamy na rozgrzanym grillu. Pieczemy do miękkości (w zależności od wielkości ryby może to zająć od 20-30min.) Podajemy z plasterkami cytryny.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzu

Komentarze

Podobne przepisy

Pstrąg z grilla z masłem musztardowym i młodą kapustą

Dodane przez: 2milutka

Pstrąg z grilla z masłem musztardowym i młodą...

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam...

Ziemniaczki z grila z masełkiem czosnkowym

Dodane przez: Wiola1988

Ziemniaczki z grila z masełkiem czosnkowym

Ziemniaczki jadłam kiedyś na wakacjach...

Pstrąg z grilla opasany boczkiem

Dodane przez: RedakcjaPP

Pstrąg z grilla opasany boczkiem

Wielkimi krokami zbliża się sezon...

Grillowany pstrąg z masełkiem cebulowym oraz salsą z ogórków małosolnych i suszonych pomidorów

Dodane przez: 2milutka

Grillowany pstrąg z masełkiem cebulowym oraz...

Delikatna ryba jaką jest pstrąg,...

Pstrąg z grilla z owocowym dipem na bazie Almette fruit

Dodane przez: luna19

Pstrąg z grilla z owocowym dipem na bazie...

obiad z rybą w roli głónej

żeberka z grilla

Dodane przez: wiesiołek

Żeberka z grilla - marynata

Doskonała marynata do mięs - takich...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE