Pstrąg w ziołach z piekarnika

  • wyświetlono: 143 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Nigdy nie byłam miłośnikiem ryb i chociaż Dziadek zawsze namawiał mnie do jedzenia ich to ja zawsze uciekalam od nich jak najdalej.

annli18
  • 2 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

Pstrąg (u mnie patroszony)
Natka pietruszki
Cytryna
3 ząbki czosnku
Mała cebula
Masło
Sól, Pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pstrąg w ziołach z piekarnika

  • 1. Pstrąga myjemy, lekko oczyszczamy z łusek, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacinamy skórę. Pietruszkę oraz koper wkładamy w całości w rybę, dodajemy obrany i pokrojony w plasterki czosnek oraz cebulę. Wkładamy 4 g masła. Całość posypujemy świeżo mielonym pieprzem kolorowym oraz solą. W nacięcia skóry warto włożyć też masło.
    Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 min

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

danie rybnedanie bezmięsnezdrowy obiadzdrowe odżywianieryba z piekarnikazdrowe posiłkipstrąg w ziołachdanie fitpstrąg z piekarnikapstrąg w ziołach z piekarnika

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczony pstrąg z masłem czosnkowym i ziołami

Dodane przez: paulisia_elk

Pieczony pstrąg z masłem czosnkowym i ziołami

Pachnąc ziołami, delikatny pstrąg

delikatna i pyszna

Dodane przez: beciiaaa

Pstrąg z masłem czosnkowo pietruszkowym z...

Bardzo smaczna , zdrowa i delikatna...

Pstrąg z ziołami

Dodane przez: RedakcjaPP

Pstrąg z ziołami

Goście są tym daniem zachwyceni....

ziołowe pstrągi z piekarnika

Dodane przez: justi2401

Aromatyczne, mocno ziołowe pstrągi z piekarnika

Wspaniałe, pieczone pstrągi o intensywnym...

pstrąg

Dodane przez: beciiaaa

Pstrąg z marchewką i papryką z piekarnika

Pyszna i soczysta ryba,a taka pieczona...

Pstrąg marynowany w czerwonym winie i ziołach

Dodane przez: PolskaGotuje

Pstrąg marynowany w czerwonym winie i ziołach

Truchas a la Navarra czyli danie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE