PSTRĄG W ZIOŁACH

5 (1 ocen)

  • 60 min

Smaczna rybka na piątkowy obiad i nie tylko.

  • 60 min

Składniki:

  • 3-4 świeże pstrągi
    cytryna
    natka pietruszki oraz koper
    czosnek około 2-3 ząbki
    sól
    pieprz
    przyprawa do ryb
    masło
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pstrąg w ziołach 1. Koper,pietruszkę oraz czosnek siekamy i razem mieszamy.Pstrągi myjemy suszymy nacinamy skórę skrapiamy cytryną z obu stron.Obsypujemy solą,pieprzem oraz przyprawą do ryb.
  • pstrąg w ziołach 2. Na folii aluminiowej rozsmarowujemy masło kładziemy pstrąga, do którego wkładamy posiekane zioła.
  • pstrąg w ziołach 3. Pstrąga zawijamy w folię aluminiową.Pieczemy przez 30-40min w temp.180*C.

Porady

Pstrąga najlepiej przygotować rano i włożyć na kilka godzin do lodówki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować