pstrąg w sosie maślano-czosnkowym

4.5 (162 ocen)

  • Średni

Pstrąg to bardzo smaczna ryba a dobrze przygotowana jest na prawdę delikatna i pyszna. mój przepis jest sprawdzony i każdy go chwali:)

  • Średni

Składniki:

  • - duże płaty pstrąga,: 2 sztuki
    - mąka: 3 łyżki
    - cytryna: 1 sztuka
    - olej: 1 łyżka
    - czosnek: 4 ząbki
    - masło: 70 gramów
    - przyprawy do ryb: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrąg w sosie maślano-czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrąga dokładnie umyć ale nie zdejmować łusek, tylko wszystkie odkroic
  • 2. Potem rybę skropić sokiem z cytryn i posypać przyprawą do ryb i odstawić na godzinę do lodówki.
  • 3. Później rybę obtoczyć z dwóch stron w mące i kłaść skórą na dobrze rozgrzany tłuszcz. Gdy się zarumienie obsmażyć drugą stronę ryby.
  • 4. w tym czasie można zrobić sos czosnkowy: w małym garnku rozgrzać masło i dorzucić do niego przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • 5. Zdjetą z patelni rybę polewamy masłem czosnkowym - tak przygotowany pstrąg gotowy jest do spożycia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować