Pstrąg w śmietanie i koperku

  • wyświetlono: 2142 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Samo się robi i super smakuje:)

tati
  • 35min

Składniki

4 kawałki pstrąga łososiowego
1 kubek śmietany 30 % (400 ml)
sok z 1/2 cytryny
1 pęczek koperku
2 łyżeczki ziół prowansalskich
sól pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Pstrąg w śmietanie i koperku

  • Pstrąg ze śmietaną i koperkiem1. Pstrąga umyć, osuszyć, posypać solą i ziołami prowansalskimi. Włożyć na pół godziny do lodówki. Śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny, posiekanym koperkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Śmietanę wyłożyć na rybę i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec. ok.20-25 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urody

Komentarze

Podobne przepisy

Pstrągi w tymianku i solnej skorupce

Dodane przez: 2milutka

Pstrągi w tymianku i solnej skorupce

Ryby pod każdą postacią uwielbiamy,...

pstrąg pieczony

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

Pieczony pstrąg w bukiecie ziół i czosnku

Moje jedne z popisowych dań pod...

Śledzie w śmietanie

Dodane przez: Kloruś

Śledzie z jajkiem i ogórkami w śmietanie

To danie łączy ze sobą wyrazisty...

królik w śmietanie

Dodane przez: kasienka1987

królik w śmietanie i warzywach

wyborne danie dla każdego!

Pstrąg w pieprzu cytrynowym

Dodane przez: LucyG

Pstrąg w pieprzu cytrynowym

Pyszna rybka i szybka do wykonania

pstrąg w galarecie

Dodane przez: Kosmitka

Pstrąg w galarecie

Fajna potrawa w miarę szybka do...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE