Pstrąg w śmietanie i koperku

  • wyświetlono: 1524 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Samo się robi i super smakuje:)

tati
  • 35min

Składniki

4 kawałki pstrąga łososiowego
1 kubek śmietany 30 % (400 ml)
sok z 1/2 cytryny
1 pęczek koperku
2 łyżeczki ziół prowansalskich
sól pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Pstrąg w śmietanie i koperku

  • Pstrąg ze śmietaną i koperkiem1. Pstrąga umyć, osuszyć, posypać solą i ziołami prowansalskimi. Włożyć na pół godziny do lodówki. Śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny, posiekanym koperkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Śmietanę wyłożyć na rybę i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec. ok.20-25 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urody

Komentarze

Podobne przepisy

Pstrąg pieczony w ziołach

Dodane przez: kamila19851

Pstrąg pieczony w ziołach

Pstrag powstał w oparciu o przepis...

Śledzie w śmietanie

Dodane przez: Kloruś

Śledzie z jajkiem i ogórkami w śmietanie

To danie łączy ze sobą wyrazisty...

pstrąg pieczony

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

Pieczony pstrąg w bukiecie ziół i czosnku

Moje jedne z popisowych dań pod...

królik w śmietanie

Dodane przez: kasienka1987

królik w śmietanie i warzywach

wyborne danie dla każdego!

Pstrąg w pieprzu cytrynowym

Dodane przez: LucyG

Pstrąg w pieprzu cytrynowym

Pyszna rybka i szybka do wykonania

image-1paxic4

Dodane przez: monika016

Królik w śmietanie

Królika podobno trudno przyrządzić...

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.