Pstrąg w pergaminie

0 (0 ocen)

  • 40 min

Uczta dla smakoszy zdrowych potraw z ryb, które nie zawierają tłuszczu.

  • 40 min

Składniki:

  • 200 g filetu z pstrąga, 100 g pieczarek, 1,5 szklanki pociętej zielonej sałaty, sól, pieprz, przyprawa do ryb, łyżka stołowa szczypiorku.

Pstrąg w pergaminie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet posyp przyprawą do ryb i umieść na papierze pergaminowym.. Następnie umieść na nim pieczarki i sałatę. Całość dopraw solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Owiń dokładnie filety papierem i umieść na żaroodpornym naczyniu. Następnie włóż do rozgrzanego piekarnika o temp. 180 C i zapiekaj przez 30 minut.

Porady

Ryba gotowa do spożycia powinna być miękka, dlatego sprawdź czy tak jest zanim ją wyjmiesz z piekarnika. Zamiast pstrąga możesz użyć innej ryby. Jeżeli ryba po 30 minutach nie będzie miękka to musisz piec nieco dłużej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy